Ut av skapet!

Ja, vel, ikke meg da! Jeg er jo ute av skapet for lengst. 
Men det er ikke alltid lett, og jeg elsker at NRK har valgt å lage en miniserie av dette temaet. Det er nesten for dumt at det er et tema fortsatt. 
Når skjønte du at du var heterofil? 
Her er det det en kul gjeng, som skal komme ut av skapet, for familien, venner, kjente og ukjente. 

I episode 2 møter vi Rebekka fra Bergen, og hun sliter med det jeg var lenge i tvil om.

Kan man være skeiv og kristen? Kan man få gå i kirken og være lesbisk? 

Svaret er: JA. Det kan du. Gud har skapt deg slik du er. 

Selv var jeg livredd, jeg turde ikke å si det, fordi jeg var redd for hva folk rundt meg i kirken mente om det. Vi snakket aldri om det, og når vi gjorde, passet vi alltid på at det ikke var ansatte til stede, fordi jeg var ukomfortabel med det, og helt ærlig, redd for å bli tvunget til å slutte i Tensing og med menighetsarbeid. 

Var aldri noen som sa at det ikke var greit, men det var heller aldri noen som sa at det var greit å være homofil. Jo mer åpenhet vi har rundt det, jo mindre tabu bli det. 


Bildet er hentet fra Gaysir.no
 

Jeg kan med varmt hjerte anbefale episode 2. Klikk på lenken under, så kommer du rett til episoden. 

Ut av skapet (episode 2:7)

Uken som gikk

Denne uken som har gått, egentlig gått til lesing av bibel og jobbe med oppgaver. Den store bibelkunnskapsprøven er mandag 5 sept, og det må pugges en hel del. Og når jeg sier “lesing av bibel”, så må jeg ta meg litt i nakken. Vi sitter ikke å leser side opp og side ned, pugger hver ord, fordi det har vi IKKE tid til. Det vi gjør, er at vi har oppgaver, slår opp i bibelen, ser på overskrifter, og finner det vi er ute etter. Vi sitter i kollokvier, alene, hjemme, over alt og vi spør og maser på hverandre.Men nå er jeg ferdig med NT og på mandag skal jeg fortsette med GT. Så må jeg bli ferdig med det til helgen igjen, for da er det egentlig bare er pugging av svarene. Det skal nevnes at:

På mandag hadde vi semesteråpning – Da fikk vi wienerbrød.

På torsdag hadde vi litt tid i mellom ting på planen, så da satt vi å leste. En hyggelig prest som prøvde å få folk til å søke jobber i nord, bare gav meg en hel pizza! Det var digg det! Også etterpå var det på kaffe/te besøk med wienerbrød på kontoret til en av de ansatte. Meget god torsdag. 

På fredag hadde vi ingen undervisning, så da satt en del på skolen for å gjøre seg ferdig med NT. Da fikk vi studentpakken. Så denne uken har vært ganske bra. 

Oppsumering: Jobb hardt, få mat. #livetpåmf

Søndagene mine vil bli mye prioritert for Kompis. Det er den dagen i uken jeg virkelig kan slite han ut!

I dag har jeg vært på en skikkelig go`tur! Jeg gikk til Sognsvann, og deretter til Ulevållseter, og videre til Nordmarkkapellet. Alt da hadde jeg lagt fra meg ca 1,5 mil.  

I Kapellet har jeg ikke vært før, men det var veldig deilig å kunne sette seg ned og slappe litt av. I området rundt plukket jeg blåbær, før jeg trasket meg videre. På vei sørover igjen, så gikk jeg via Tryvann før jeg kom til Frognerseteren. Det ble totalt en tur på 23 km, altså, 2,3 mil! Er meget fornøyd. 

Her er veien jeg gikk. Den lille blå prikken, der bor jeg

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kompis på tur 

 

Avsluttningsvis legger jeg ved bildet fra Instagram og ønsker alle en fin uke. 

BJqU3PqDs7H

“Alltid har jeg Herren framfor meg. Han er ved in høyre side. Jeg skal aldri vakle. Derfor gleder mitt hjerte seg, og mitt innerste jubler, selv kroppen kan slå seg til ro.” (Sal. 16,8-9)
 

 

MENIGHETSFAKULTETET


 

 

 

MF – Menighetsfakultet. Ja, da er vi igang dere! 

Første skoledag, du kommer på skolen, du er alene… hvertfall med deg selv. Det står 150 samfunnsfagelever rundt deg, og alle du snakker med er enten lektor eller samfunnsfag. Du tenker “Hvor er de 31 andre Profesjonstudentene? Er jeg kommet på feil dag?” Nei, jeg kom riktig dag. De bar bare svært godt gjemt bort. 
Så fikk jeg en mappe, måtte leite etter gruppe tolv.  Jeg fant dem, og en liten gjeng, som etterhvert ble større.  Jeg tror jeg telte at vi var omkring 5 jenter inkl. meg selv.  (Og vi er 32 stk, så er en del gutter). Vi ble satt sammen med de som skal ta Bachelor i teologi, som var rundt 5-6 stk, hvorav en jente. 

Du får masse informasjon, mye inntrykk, før du blir kastet ut i forskjellige leker og utfordringer på skolen, som ble kalt for #CAMPMF16. Det er bare til å søke det opp på instagram. 
Så kommer du hjem, og er ganske sliten i hodet, men du tenker – Fett, jeg er klar for å komme tilbake i morgen.

Dag 2

består kanskje av enda mer info. På ettermiddag/kveld samlet vi oss i Frognerparken for grilling, før vi gikk videre på glowparty i Oslo. Det var da jeg følte jeg ble skikkelig bedre kjent med folk. Hos MF spiller det ingen rolle om du drikker på kveldene, eller om du ikke drikker. Det er helt greit å bare være seg selv, og det digger jeg. Det gjør alt så mye lettere til å kunne senke skuldrene og blir kanskje lettere kjent med dem rundt seg. Så etter byturen, så var det hjem, og jeg tenkte – Jeg har vært heldig, jeg har fått en knall gjeng å henge med! 

Dag 3 

I dag har vi hatt våre første forelesninger, i GT og NT (gamle testamentet og nye testamentet heretter). Har godt inntrykk av lærerene, og opplegget. Vi begynte med en bibelquiz som var grei åpning. Etter forelesning måtte jeg snike meg hjemmom for å være med Kompis, han må ikke bli helt glemt her. Mens resten av gruppen tok selfier på forskjellige kjente steder, så slappet vi av hjemme, før vi møtte gjengen ved Sognsvann for grilling. Der fikk Kompis bli med, og han stortriveds med masse oppmerksomhet. Fikk til og med en pølse. 

 

På første dagen, hadde vi et lite show med MFs podcastradio “Brød, Vin og Sirkus” som hadde en live-sending. Har hørt på de andre podcastene, og det er morsomt, må ta litt med en klype salt. Det kan minne litt på RR (Radio Resepsjonen fra P3/P13) De snakker blandt annet om KFUK-KFUM, da måtte jeg le litt her og der, fordi jeg tok poengene, og husk, ta litt med en klype salt. 

Brød, Vin og Sirkus kan høres her

Så kort oppsummert, jeg er veldig fornøyd med gjengen jeg skal studere med. Jeg gleder meg! 
 

Hvordan bli medlem av kirken på bare 5minutter!

 

 

 

 

Siden alle aviser hele tiden skal skrive om hvor lett det hele tiden er å melde seg ut, så kan jeg forklare hvor lett det er å melde seg inn! 

1.) Logg deg inn på Den Norske Kirke

2.) Velg en metode for innlogging, eks buypass, BankID

 

3.) Da kommer du til dette vinduet. Her velger du “Inn- og utmelding” 

Veldig enkelt. 
Du fyller ut navnet ditt, resten henter kirken fra folkeregistret. 

Du fyller ut når du er døpt (hvis du er det), hvis du ikke er døpt, så kan du ta kontakt med ditt sogn, som du også får opplyst hvor er, så kan det ordnes. 

Deretter må du bekrefte at du ikke er medlem i et annet tros- eller livssynssamfunn i Norge.

 

Dette er noen av rettighetene du har som medlem i kirken.

  • Du kan få vigsel i kirken, konfirmasjon og gravferd
  • Retten til kirkelige verv og stillinger.
  • Du kan være fadder
  • Du kan døpe barnet ditt
  • Stemmerett ved kirkelige valg.

Fiks ferdig, så trykker du på “Send inn”. Og du er medlem. Verre var det ikke! 

Les gjerne original-teksten under.
 

Bilder er hentet fra orginalartikkel

http://www.dinside.no/937129/slik-melder-du-deg-ut-av-den-norske-kirke