Ida Fladen

Ida Fladen – Det er kanskje en du har hørt om? 


(bildet er hentet fra tv2.no)
 

Hun har laget programmet Happy Go Lucky, og jeg må si at jeg elsket det. Det er så deilig å se at det er så mye ærlighet rundt det, og åpenhet. Og Fladen gjør programmet så ekte. Hvis man har hatt en deprimert tid, eller en deprisjon, så kan man kjenne seg igjen i programmet. Jeg så de første 4 episodene (De er tilgjengelig på tv2Sumo), og da kjente jeg en stor murstein i magen. Jeg kjente meg igjen, spesielt det med å ikke ville stå opp. Det er de dagene som er verst. 

Adrian Lorentsson skriver i et innlegg at det er blitt en “problematisk trend” at kjendiser snakker ut om sine problemer. 

Enkelte ganger passer det urovekkende godt i forbindelse med en lansering av ett eller annet.”

Ja, Fladen sitt program handler om psykisk helse – sin egen psykisk helse. Selvsagt vil det jo handle litt om henne, men her må jo man tenke – hun skulle egentlig lage et helt annet program! Så jeg vil bare si at det er så tøft gjort, at hun faktisk har turt å gjøre det, gjennomføre det. Filme seg selv, ha et filmcrew rundt seg, når ting er så dritt. La hennes største ting som plager henne, vises på TV. 

Ida Fladen har vært med på Idol Jr som programleder. Hun har da blitt et ikon – et forbilde for mange unge. Hvor bra er det ikke da, at de får se at hun er også et menneske? Jeg syns Lorentsson får det til å virke som at kjendiser  ikke er folk. Det er de. De er akkurat som meg og deg, de er mennesker. De er mennesker med sine problemer, og da også med psykiske problemer. Men her har Fladen valgt å vise dette for folket. Hvem er det som bestemmer at noen er en kjendis? Er det jeg? Er det de selv? Eller er det mediaene?  Husk at personen på det bildet du ser på se&hør, den har sine problemer, kanskje også psykiske. Og hvis de står frem, så la dem gjøre det. Det blir kunnskap, det kan bli til ettertanke. Og for de som ikke har opplevd deprisjon, de kan jo også lære noe. De får se det, litt nærmere enn de kanskje har sett før. 

Tror du, Lorentsson, at en “vanlig mann i gata” som sliter med deprisjon, kunne valgt å vise det på tv? Det er ikke sannsynlig. Selv ville jeg ikke vise meg offentlig. Disse kjendisene, de er mer på tv, de er vandt med det, de vet hva det går i. De vet konsekvensen kanskje større enn jeg og deg. 

Til deg Ida, du er en av de tøffeste jeg vet om ! Stå på! 
 

Topp 5 innlegg

Her kommer de topp 5 innleggene jeg har skrevet – som er mest lest

 

5.) Jeg skrev om studentmat og økonomi. At det ikke trenger å være så dyrt å spise mens man er student 

 – innlegget kan du lese her

4.) Jeg skrev om det å vite at man er skeiv, og veldig vanlige spørsmål jeg har fått!  Det ligger helt i teten med topp 3! 

– innlegget kan du lese her

3.) Hvordan komme ut av skapet! Solid 3. plass! – illustrert av Tegnehanne

-innlegget kan du lese her

2.) Jeg skrev om da jeg inviterte en hjem på julefrokost litt utenom det vanlige! 

-innlegget kan du lese her

1.) Den store vinnneren, det innlegget jeg hadde skrevet så mange ganger, slettet, skrevet og slettet. Innlegget jeg var livredd for å publisere. Innlegget hvor jeg skrev om min deprisjon, og hvordan det var for meg. 

innlegget kan du lese her

Snart kommer det flere tekster fra meg her! 2017 har så vidt begynt!

Tusen takk for alle som har sendt meldinger, kommentert og delt! Det setter jeg stor pris på!