TV-AKSJONEN

TV-Aksjonen er noe jeg alltid har støttet.

I år er det Røde Kors som får pengene. Og hva går pengene de samler inn til?  Jo, nå skal du høre. Det går til mennesker som er preget av krig og konflikt, og i 2016 er det flere millioner mennesker det er snakk om. Du kan ikke unngå å ikke ha hørt om alt som skjer i verden i dag. 
Det man trenger for å leve er mat, rent vann, medisiner og trygghet. 

Jeg mener at alle mennesker bør ha en rett til å få alle de tingene. 

RødeKors er der, og gir folk vann, mat, trygghet, medisiner, klær, ulltepper, og andre livsviktige ting. De er med på å bygge opp sanitære forhold, lære opp frivillige som kan være med å bidra. 
Det er krig og kriseområde i Syria, Sør-Sudan,Libanon, Afghanistan, Somalia, Myanmar, Mellom-Amerika -> El Salvador, Honduras, Guatemala. Det går også litt til flyktninger som er kommet til Norge, slik at de kan få den hjelpen de trenger. 

Hva kan du gjøre?  Du kan gå med bøsse! Du kan registrere deg HER

Du kan følge med på P3.no, hvor de skal holde P3-Aksjonen. Det legges ut forskjellige ting til akusjonering. 

TV-Aksjonen finner sted neste søndag, 23. Oktober. 

Ta godt i mot bøssebærerene, ta gjerne ut kontanter og last ned VIPPS fra DnB. 

 

Samtidig vil jeg legge ved Tegnehanne sin auksjon, kan begynne å by alt nå! 

Få en personlig tegneseriestripe! 

Bli med du og! 

Hvordan visste du? Hvordan kan du være sikker?

Jeg har fått mange rare spørsmål om hvordan det er å være skeiv.  Så jeg tenkte at jeg skulle besvare en hel del av dem her. 

Hvordan visste du at du var lesbisk? (Jeg foretrekker ordet skeiv, så jeg bruker det fra nå av. ) 

Er du sikker? Du skal ikke bare prøve med en gutt da?

Er du sikker på at det er greit å være kristen og skeiv? 

Er det rart å ha følelser for en jente? 

Hvordan tok foreldrene dine det? 

Har du mistet noen venner? 

Er det akseptert at du kan være leder for konfirmanter, når du er åpen skeiv? 

 

Hvordan visste du at du var lesbisk?

Svar: Jeg har begynt å spørre tilbake. Hvordan visste du at du var hetero? Jeg var en av de som kom fant det ut etter pubverteten, så jeg fikk en ekstra. Nye følelser, merket at jeg begynte å like jenter på en annen måte, jeg ble forelsket. Har du tatt det standpunktet selv? Når skjønte du som heterofil at du likte jenter/gutter? Ettersom at jeg i min ungdomstid var da hetero / ikke hadde oppdaget det, så hadde jeg jo også følelser for gutter. Helt til jeg fant ut at det var jo ikke helt det som var riktig for meg. 

 

Er du sikker? Du skal ikke bare prøve med en gutt da?

Svar: Ja, jeg er sikker. Jeg trenger ikke å bare prøve med en gutt. Er du helt sikker på at du er hetero? Du skal ikke bare prøve med samme kjønn selv da? 

 

Er du sikker på at det er greit å være kristen og skeiv? 

Svar: Ja. For meg er det ganske greit å være kristen og skeiv. Vi er skapt i Guds bilde. Og jeg tror ikke Jesus ville hatt noe i mot det. 

 

Er det rart å ha følelser for en jente? 

Svar: Nei. Det er ikke rart. 

Dette er bare noen spørsmål, av en lang rekke. Føler du for at du ikke har fått svaret ditt, så kommenter gjerne, så skal jeg prøve å svare på det også! 

 

Hvordan tok foreldrene dine det? 

Svar: Jeg sendte en sms til mamma og sa jeg var lesbisk. Noen uker senere spurte jeg pappa om han kunne kjøre under Regnbuedagene i Bergen. (Skeive paraden). Vi har vel aldri helt snakket om det, men ettersom at pappa har gjort det i noen år nå, og de er fullstendig klar over det, og jeg får fortsatt komme hjem, så regner jeg med at de har tatt det ganske ok. Jeg tror heller jeg ville fått vite det hvis det var IKKE så ok. 

 

Har du mistet noen venner? 

Svar: Ja, det har jeg. 

 

Er det akseptert at du kan være leder for konfirmanter, når du er åpen skeiv? 

Svar: Ettersom at jeg er så åpen som jeg er, så vet jo de aller fleste ansatte i menigheter hvor jeg er frivillig. Det er jo noen som selvsagt er litt i mot det, og da holder jeg meg automatisk i bakgrunnen. Men jeg har ikke fått noe negative tilbakemeldinger fra prester, konfirmanter eller foreldre. Forøvrig har jeg heller blitt en samtalepartner for en del konfirmanter som har vært veldig usikker på seg selv, og føler de er annerledes, de tørr ikke å være seg selv på skolen, eller i kirken under konfirmant tiden, fordi de ikke kjenner noen andre som er skeive. Og det forstår jeg godt! Selv hadde jeg ingen å snakke med, og følte meg ganske så alene i en lang periode. 

 

Dette er bare noen av spørsmålene jeg har fått. Hvis du sitter med noen andre spørsmål, bare spør! Jeg svarer.

UKM og Sjømannskirken

Det har vært litt lite oppdatering nå i det siste, det skal nevnes. Men det har vært mye siste tiden. 

Med studiet har vi vært en tur i Tønsberg, besøkte Tunsberg Bispedømme. Resultatet av det var at kanskje 90% ville ha praksis der! Og jeg var en av dem, men litt lengre nede på listen. Jeg er litt fan av Nord-Norge. Turen i seg selv var veldig bra, vi ble bedre kjent, vi lekte en hel del, teaterleker. Lekene hadde fokus som tema. Hvor vi skal samarbeide, gi hverandre full oppmerksomhet, samtidig som vi skulle tørre å avbryte. Overnattet på Tønsberg Vandrehjem, en utrolig koselig plass! Hvis du skal til Tønsberg, overnatt der. Det føltes ut som vi var der i 3-4 dager, men vi var der bare mandag-tirsdag. Det var intensivt, men veldig kjekt! 

 

Så i nyere tid; Da har jeg vært så heldig at jeg fikk holde en tale på vegne av Sjømannskirken, på Ungdommens Kirkemøte. Jeg var der bare første dagen, hadde en Stand med Sjømannskirken, møtte folk jeg kjenner og ikke kjenner. Vi fikk utrolig god mat, middag med utsikt var det også! Under middagen ble vi utfordret til å sitte med folk vi ikke kjenner, og det er en utfordring jeg tar på strak arm. Da møtte jeg en veldig hyggelig dame fra Stavanger, som jobber på den relativt nye skolen som heter VID. Det er skoler som har eksistert lengre, men har blitt fusjonert sammen til en skole med et felles navn. Det var veldig givende og nyttig for både meg og henne å prate sammen om VID og MF. 

Men rett før middagen på Ungdommens Kirkemøte ble jeg invitert til London! Med sjømannskirken. De skal ha leir, og mangler husmor. Nå har jeg vært på 5 leirer i London totalt, og legger ikke skjul på at jeg synes de leirene er fantastiske. Som husmor skal jeg ikke ha konfirmanter, men jeg skal stå for måltidene og litt andre praktiske småting. Så det blir min andre tur til London i år, og den finner sted i November. Håper jeg får være med flere ganger. 

For de som ikke ha vært innom Sjømannskirken i London anbefaler jeg å ta turen, særlig hvis du bor i London og/eller rundt.  

Ellers merkes det at høsten er på vei i hovedstaden, det er tidligere mørkt, det er frost på gresset om morningen, det er kald og frisk høstpust på kvelden! 
 

skal prøve å komme tilbake med litt mer snart!