2016

2016 – For et år! 

Nå tenkte jeg at jeg skulle oppsummere året mitt, med hva som har skjedd og hva jeg har gjort, følt og tenkt. 

 

JANUAR
Da begynte jeg på mitt siste halvår på Danielsen Intensiv Gymnas, hvor jeg tok opp fag for å få studiekompetanse. Det var kanskje det året hvor jeg jobbet hardest, prøvde å oppnå alt, få stå-karakterer i de fagene jeg slet mest, men ville prøve det jeg kunne. 
Ellers tror jeg dette var en ganske våt måned, med mye regn. 

Jeg så også Hellemyrsfolket – det var fantastisk bra! 

BADQbnfBxM9

 

FEBRUAR 

Reiste til London med Sjømannskirken, var fantastisk gøy! 

BB7xGXNhxDe
 

MARS

Jeg spilte en del billjard. 

BC83dAhBxJD

 

APRIL

Hadde bursdag! Det var kjekt..! Hadde med meg en vennegjeng og dro på bowling.  Bowling er en undervudert, det er ganske gøyt! Jeg fikk masse spill og gøye ting til bursdagen. Men jeg tror en kamerat hadde laget det gøyeste av alt – drikkebonger! Med liten skrift og alt mulig. Det var skikkelig kjekt! Det var en dag jeg koste meg masse. 

 

MAI

Jeg jobbet på 17mai og hadde eksamen

BFgZU1gBxHs
 

JUNI

Jeg hadde eksamen. Jeg badet også, fra båt. Det var kjekt.

Det var også Pride, det var som det er – Det er stolthet og det var fantastisk! Jeg feiret det på fjellet. Jeg hadde meg også en fantastisk tur til Lofoten for første gang i mitt liv! Det ga meg mersmak og jeg skal nok opp igjen!

BGhQyVwhxMF

 

JULI

Flyttet til Oslo! Jeg hadde ingen sted å bo de første 10 dagene, men jeg bodde ikke på gaten heller. Da fikk jeg bo hos Tegnehanne. Hun åpnet et vandrehjem for meg og kompis. Det var kjempepraktisk, for da kunne jeg dra på visning og begynne i jobben min. Begynte også på Spar denne månden. Det var deilig å få alt unnagjort. Så flyttet jeg videre til Bjølsen i Oslo, hvor jeg nå bor.

BH0OqB9jgEp

 

AUGUST

Jeg begynte for første gang på høyere utdanning, og jeg begynte på MF! Det var spennende, nytt og jeg kjente kun en som gikk der, og hun skulle ikke akkurat begynne der. Det var mange mennesker, jeg visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Mange å bli kjent med, mye som skjer. Faddertid, aktiviteter og forelesningene begynte. 

BJ90EX5DhUk

(Vi syns ikke det er kjipt på MF, vi følte oss bare ikke klar for en bibelkunnskapsprøve etter 30 dager.) 
 

SEPTEMBER

Skoletiden er godt i gang, og jeg har fått vært en del rundt i Oslo, blitt kjent med folk på skolen, jeg begynte å spille innebandy, og jeg ble kjent med folk på jobb. Nå følte jeg at jeg begynte å få meg et nettverk i Oslo, og det var godt. Jeg hadde også min gode venn Kristin som heller ikke bodde så langt unna. Jeg begynte å få en god rutine på skolearbeid, jobben gikk bra. Også møtte jeg en jeg den dag i dag har blitt god venn med. Vi kan kalle henne for Buddha. Hun er min nabo.  Det føles godt når man får et nettverk, da er det lettere å føle tilhørighet til plassen man bor. 

BKVTGEYDCGR

Ja, denne hanen var på besøk utenfor skolen. 
 

OKTOBER

Skolearbeidet begynner for alvor. Første utkast til oppgave skal leveres. Det er forventinger, det er et press. Man gjør det beste man kan, men man mister litt motivasjon innimellom. Jeg syns at de jeg studerer med, var flinke til å hjelpe hverandre til å få motivasjonen på plass. Sjømannskirken var også innom skolen,  og reklamerte for “Juleprest”-jobben deres som var offshore. Jeg måtte selvsagt søke med en gang. I denne månden, ganske tidlig, fikk jeg også jobb på skolen, som Termvakt. Da sitter du på data-stuen, passer på at folk får til å printe ut, at det er papir på plass og gjør andre småting. Det som er greit at man også får tid til å lese og jobbe med eget arbeid. Det er en jobb jeg er takknemlig for at jeg har fått.

BMYzDgADRsc

Vi lekte tvillinger for en dag. 
 

NOVEMBER

Når du er endelig ferdig med første oppgave, så begynner man nesten å kaste seg rundt for å rekke å begynne på neste. Du tenker på tilbakemeldingene du fikk i den første oppgaven og jobber ut i fra dette. Du skriver kanskje litt bedre på den, men samtidig, så er det to forskjellige som skal lese oppgavene og de har jo da også to forskjellige meninger om hvordan ting skal være. Jeg fikk også reise til London sammen med Sjømannskirken. Det var veldig hyggelig, og jeg ble bedre kjent med de frivillige som jobber i Sjømannskirken i London, en kirke jeg har vært i mange ganger. Min gode venn og studievenn, Karen, var så utrolig snill å passet på Kompis for meg. Det vil jeg bare få benytte sjansen til å si tusen takk for! 

BLGMi5ojpcs

Dette er Karen sin måte å motivere. Det funket.
 

DESEMBER

Undervisning er ferdig, og det gjenstår å gjøre ferdig de oppgavene man har jobbet med i oktober og november. Også må man begynne på eksamenslesningen for fult. Det er mye jobb, både på skole og ellers, det er julegaver og julekonserter, det er mat som skal spises. 
Og jeg fikk jobben som sjømannsprest, aka “juleprest”. Eksamen i seg selv gikk sånn passe tror jeg, og jeg er spent på resultatet. Etter eksamen så fikk jeg en real omgang med sykdom. Noroviruset var det som tok meg hardest og det ga meg en forsinket hjemreise til Bergen. Jeg var hjemme i ca 1 dag, før jeg måtte sitte meg på flyet, i sterk vind til Florø. Der ble jeg sittende å vente en stund før jeg fikk på meg overlevelsesdrakt og dro ut i Nordsjøen. 


P3s julefrokost!

NORDSJØEN + JULAFTEN = FANTASTISK

Dette er kanskje noe av det mest spesielle jeg har gjort. Jeg har ikke angret i det hele tatt. Det var en opplevelse for livet. Det var mange hyggelige mennesker ombord, jeg prøvde å se alle, snakke med alle, noen snakket jeg gjerne med hyppigere enn andre. Det var masse god mat, det var god stemning og jeg gjorde min bit – jeg hadde juleevangeliet på julaften, og en gammel sjømannsbønn i tillegg. Den syns jeg passet fint inn, med tanke på stormen og de store bølgene som var rundt oss. 
for de som ikke har hørt “Gammel Sjømannsbønn”, så finner du den helt nederst på dette innlegget. 

1. Juledag holdt jeg en andakt, hvor det var ca 25-30 mennesker som kom til. Det var veldig hyggelig og jeg valgte å ta en litt avslappet stil rundt det hele. De satt i sofaen med kaffekoppen, litt kaker og godterier, mens jeg stod og snakket. Jeg fikk inntrykk av de syntes det var veldig hyggelig. 
Så hadde vi forskjellige aktiviteter og bingo! Jeg vant meg både en drill og et gavekort, så jeg er storfornøyd! På julaften, på dagtid, da fikk jeg omvisning på utsiden av riggen, med orkan i kastene. Nå kan jeg krysse av på listen over ting jeg har gjort. Det stod opprinnelig ikke på listen, men jeg har ført det på. “Gått på oljerigg – på julaften – i orkan i vindkastene”. 

 

BOgenwHDQfI

 

 

 

 

Hvis jeg skal oppsummere året, vil jeg si den beste biten var fra omtrent juli måned. 

Nå nærmer året seg slutt, og jeg tar i mot 2017 med glede! 
Håper alle har hatt en god og fredelig jul og får et godt nytt år. 

Klem fra meg.