Siste nytt! Bergen Pride vs Orlando-tragedien

Ok! Jeg har vært veldig dårlig å blogge siste tiden. Det har vært veldig mye skole og eksamenstid, som kanskje mange kan føle seg litt igjen i. Jeg ble i dag ferdig med voksenopplæring og har endelig fått studiekompetansen! Så da er jeg et stort skritt nærmere teologi-utdannelsen jeg ønsker meg. Men hva har skjedd siste tiden? 

Jo! Det har vært Bergen Pride, også kjent som regnbuedagene. Det har vært fantastisk, utrolig god stemning og bra med liv.! Statsminister Erna Solberg var der også, og snakket om at hun ville ha EuroPride til Bergen i 2020! Det hadde vært så utrolig kult. Vi satt også ny paraderekord, noe som er helt fantastisk. 
Jeg anbefaler folk å gå inn på BLIKK og lese mer om det der, de har skrevet mye bra fra festivalsjefen, som var Joakim Aadland – en utrolig dyktig festivalsjef om jeg får si det selv. 

Jeg var med på å lage en liten andakt i nygårdsparken – hvor vi var en fin liten gjeng. Jeg snakket litt om det at man er i 2016 – og at man fortsatt opplever så mye hat, man opplever utstøtning, kanskje spesielt fra kirken og kristne miljøer. 


Med festivalsjef, FRI-Leder, FRI-Hordland leder, Æretsmedlem og sist men ikke minst ordfører i Bergen

Kirken på pride var også med! 

Her går jeg knallfornøyd og har et lurt smil. 

Alle bilder er hentet fra Facebook.com/blikk
 

 

Seks dager senere, i Orlando, USA, så skjer det mest utenkelige. En mann kommer inn på et homoutested, og skyter
 50 personer, dreper dem, fordi de er seg selv, fordi de ytrer sin frihet, de er ute å har det gøy, de er seg selv. Dagen før gikk jeg i en parade og var lykkelig over at jeg kunne, jeg var lykkelig av å kunne være med selv. Og når slikt skjer, i dag, ennå, kanskje enda mer spesielt er det at det skjer i USA, som har kommet så langt i den politikken. Han var etterforsket av FBI 2 ganger, og han fikk beholde våpenlisensen. Etterforsket for tilknytning til ISIS – da tenker jeg – Hvorfor fikk han ha våpen? Et av verdens største etterretningsorgan mente det var helt ok? Da kjenner jeg meg plutselig ikke helt trygg, ikke utenfor den norske grensen. Ikke ennå.

I P3morgen, som jeg hører på nesten hver eneste dag, så hører jeg Silje Nordes si hva hun følte om saken, jeg er så enig. Jeg kjente på det samme, og jeg får en klump i halsen når jeg tenker på det. Jeg anbefaler deg å se klippet under. – og skal du til Oslo og gå i Pride der, så vær stolt, vær den du er, vær tro mot deg selv – du er fantastisk slik du er. Tenk det! Og det er i Oslo vi har sjangsen for å gå for alle som ikke kan, og kanskje akkurat nå, alle ofrene og for familiene som mistet sine kjære i Orlando. 

TAKK SILJE NORDNES – Du sier det mange føler. Jeg håper du får en flott pride og går for alle som ikke kan! 
 

Videoen er hentet fra P3.no