Homoåret 2019 oppsumert

Ok! Skal prøve å oppsummere homoåret 2019!

Jeg vet at det er ennå en god måned igjen for en skandale eller to, muligheter for brudd på menneskerettigheter og annet, men, la oss håpe at vi har fått nok i år!

 

Egypt:

I Januar kunne vi lese i dagsavisen at en Journalist ble dømt til ett års fengsel for å ha intervjuet en homofil mann. I tillegg har de laget en lov som gjør at homofile ikke kan opptre i media. Journalisten fikk en bot på ca 14.000,- norske kroner for å ha “reklamert for homofili” i media. Homofili er ikke forbudt i Egypt (ennå), men det blir sett ned på. Forøvrig så handlet saken om en sexarbeider, og det ble forbudt å “flagge” med homofile i media etter at et Prideflagg ble vist på en konsert.

 

Brunei: 

Brunei ville innføre en lov, som skulle gjøre det ulovlig å være homofil, samt steine homofile. Dette ble heldigvis snudd, etter massiv press fra FN og flere menneskerettighetsorganisasjoner.  – Det betyr ikke at jeg tenker at det blir destinasjon for 2020.

 

Pride:

Pride ble feiret i Norge, flere steder, og i verden! Selv var jeg med litt i Bergen og fikk med meg hele i Oslo. Dette er en fantastisk dag. Det er julaften, nyttår, 17mai og bursdag på en og samme dag, og det er kjærlighet og sol hele dagen lang! Det er noe av det beste som finnes! Oslo fikk rekord, noe jeg tror de fleste andre stedene også fikk

 

NLA:

Vel, ja, dette er jo et betent tema. NLA hadde et foredrag om konverteringsterapi. Dette ble stoppet og ble veldig mye oppmerksomhet rundt dette. NLA la seg flat og innrømmet at de hadde overhodet ingen kontroll (Eller, lite kontroll) over lokalene de leier ut. Dette resulterte i at to professorer sluttet på skolen.

Når det kommer til selve foredraget som ble holdt, så var jeg på det samme arrangementet som ble holdt i Oslo. Det var Til Helhet som stod bak det. Flere har kanskje hørt om Til Helhet etter Morten Hegseth sitt program som heter “Homoterapi”. Det kommer jeg tilbake til etterpå.

På dette seminaret var Jens Fredrik Brenne (Også kjent fra Homoterapi), en Mike Davidson som driver med seksuell reorientering. På dette seminaret skrev jeg inget mindre enn 17 sider notater, som jeg faktisk ikke orker å gå igjennom ennå. Det ble rett og slett litt mye.
Jeg kan fortelle hva som møtte meg når jeg møtte opp i lokalet. Jeg følte meg veldig veldig ung, og jeg følte meg litt på utstilling, av to grunner. Den ene grunnen var at jeg var en av to, som var under ca 55-60+, den andre var at jeg var mer eller mindre den eneste homofile (tror jeg hvertfall). Jeg fant meg en plass, litt alene. Jeg så etterhvert en som representerte oss under 55-60+ og satte meg der. Da kommer Jens Fredrik Brenne mot meg. Og spurte hvor jeg var fra. Jeg tenkte at han kanskje trodde jeg var en journalist, siden jeg ikke falt innunder resten av de besøkende. Jeg fikk panikk og svarte “Jeg er fra Bergen.” også gikk han. Jeg orker ikke å si noe mer. Etterpå innså jeg at hun jeg satt med, var faktisk en journalist, og at det var nok derfor han trodde det. Hele seminaret i seg selv var helt ok, men flere ganger kokte det innvendig.
Det ble delt en historie om en dame som fortalte om sin harde oppvekst, om rusmisbruk og alkohol, og det er trist. Og at hun ble lesbisk, og ble forelsket. Faktisk, hun var forelsket. Også begynte hun å lese bibelen, og klarte ikke å forene troen og seg selv, og det var fordi hun ble lesbisk. Etterhvert gikk de fra hverandre og hun ble i senere tid gift med en mann, som hun nå var skilt fra. Og da tenkte jeg – så det er greit å bli skilt, men ikke være sammen med den du elsker, fordi bibelen sier det ikke er greit? Da kokte jeg innvendig, men jeg orket ikke å ta det i plenum. Det var tross alt alle dem, mot bare meg. Videre gikk det over til Davidson som snakket om seg selv. Jeg trodde han skulle snakke om hva han faktisk drev på med, men det gikk han veldig lite inn i. Han snakket mest om seg selv, at han selv hadde vært homofil, og at det handlet ofte om at man ble homofil pga seksuelle overgrep, en nærgående mor eller fraværende far. Noe som er helt på tryne. Her satt jeg og vrei meg mye. Det nærmeste han kom innpå saken, med hva han gjorde, var hva han IKKE gjorde. Sjokkterapi og lignende. Og nå som flere land går sammen med å gjøre reorientering forbudt, måtte vi stå sammen og ikke la dette skje.
Her fikk jeg lunsjen nesten i halsen, og vurderte sterkt å gå.
Kort oppsummert – At dette skulle være på NLA syns jeg er galt. Og de som har tenkt å angripe meg nå, for å si at de som vil gå der for å få info, at dette kan være lærerikt, at vi har flere bibelsyn osv. MEN, la folk få være folk, la folk elske den de vil og reorientering er skadelig, og sjelesorg er IKKE reorientering.

 

Andreas Håtveit: 

Det at du sier at du har mange homofile venner, men at du ikke vil ha de som leder i KRIK, da tenker jeg at du kjenner noen som er homofile, for å lage deg et alibi. Jeg orker ikke å ta dette en gang til.
Jeg så opp til deg som idrettsutøver, nå ser jeg litt mer ned på deg.

 

KRIK:

KRIK sier endelig ja til at homofile kan også være ledere! Gratulerer!

 

Homoterapi:

Homoterapi på VGTV med Morten Hegseth.  – Her har jeg lest og hørt mye kommentarer. Kjære Morten, Brian, Arne Christian:
TAKK! Dere er fine folk. Takk for at dere har delt historier, takk Morten, for at du har gjort denne jobben! Takk for at vi får et innsyn i dette! Og her ble jo også Til Helhet og Jens Fredrik Brenne kjent. Dette var vanskelig å se på. Jeg ble uvel, kvalm, lei meg og sint. Jeg tenkte mange ganger at dette skal jeg skrive noe om. Det klarte jeg aldri, fordi det ble for mye for meg, og jeg bare så dokumentaren, så jeg kan ikke tenke meg hvordan det har vært for Brian og Arne Christian. Jeg syns det er litt feigt at ingen av lederen ville stille opp. Espen Ottosen – Du og Morten har jo skrevet litt mot hverandre siste tiden i høst. Dere var på debatt hvor Morten ikke klarte å holde seg, og raget litt på God Morgen Norge. Ottosen – jeg sier det amme som deg, som til Håtveit, du også drar opp “jeg kjenner en homofil”-kortet. Du gjør nok ikke det. Du vet hvem de er, men du kjenner de nok ikke. Jeg syns du fremstår som feig. Du bruker for det første hundre år på å svare på å stille opp i dokumentaren, for å så ikke møte opp. Morten må søke deg opp, og da fremstår du litt som at det er synd på DEG. Og du er flink med å vri og venne på ord, og jeg føler det umulig å nå igjennom til deg. – Morten når hvertfall ikke igjennom. Og jeg tror heller ikke jeg kommer til å nå igjennom til deg – så hvis du vil skrive om dette, kjør på. Send meg meldinger, si alt mulig, jeg orker ikke. Jeg orker ikke å måtte gjenta det Morten har sagt til deg. Og du er teolog, jeg skal bli teolog, vi kan jo bare legge ballen død om at vi har to ulike meninger og oppfatninger.

Men KJÆRE Morten! Du har oppnådd SÅ mye, for så mange unge, for fremtiden.
Jeg leste senest i dag (03/12/19) at Stortinget har en enighet om å gjøre en utredning mot et forbud mot homoterapi!
Dette er kjempebra!
Jeg kunne sikkert kommet med flere ting å si om dette, men jeg kjenner at jeg orker ikke. Jeg blir kvalm og uvel av å tenke for mye på det, fordi jeg er en som er heldig. Jeg er heldig som ikke har opplevd mitt største mareritt, mens andre har det.
Jeg kommer sikkert mer tilbake om dette tema senere.

 

Debatten NRK 

Kritikk til NRK – Jeg savnet andre kristne, kristne som støtter homofile, kristne som mener at “Gud liker det”.
Og til Brenner – Gud liker det ikke.
Jeg liker ikke deg.  – Det er kort, konkret og jeg tenker at vi trenger ikke å legge mer dybde i det. Vi er svært uenig i den saken. Du er ikke Gud, du taler ikke på vegne av Gud. Du taler på vegne av deg selv.

 

Det er ennå mange dager igjen, la oss håpe resten av 2019 blir et fint homoår. Og år generelt!

 

0 kommentarer

Siste innlegg